hotelroom

3 съвета за намаляване разходите за електроенергия в хотелите


Ако сте мениджър или собственик на хотел, трябва да обърнете особено внимание на това как да спестите енергия във Вашия обект. Това не само ще помогне за опазване на околната среда, но също така ще оптимизира Вашите разходи за електроенергия. Има няколко неща, които може да направите, за да намалите цялостното потребление на енергия.

Автоматично изключване на осветлението
Може да инсталирате устройства, които автоматично да контролират светлините в баните и стаите. Тези светлинни сензори се активират, когато някой се движи покрай тях и спират осветлението, когато няма никой. Някой светлинни сензори имат таймер. Това е един лесен начин за пестене на енергия, но може да се окаже ключова инвестиция за вашия хотел.

Ограничете отоплението и климатизацията
Някои гости обичат да включат климатика или отоплението на пълна мощност в своите хотелски стаи, дори когато не са в стаята. Може да поставите ограничение на отоплението и климатизацията, на определен максимум, който да гарантира добрите условия в стаята, без да бъде злоупотребявано с температурата. Ако това Ви се струва крайна мярка, може просто да оставите бележка на клиента, с молба да изключи или намали уредите, когато не е в помещението за по дълъг период от време.

Подаръци за гостите, които пестят енергия
Докато някои гости са мотивирани да пестят енергия, за да помогнат за опазване на околната среда, други се нуждаят от някакъв вид стимул за да предприемат действия, щадящи околната среда. Ако гостите откажат пералните услуги например, за да спестят от енергията използвана от пералните и сушилни машини, може да им предложите купон за отстъпка за следващото посещение. Така освен, че ще спестите енергия, ще увеличите удоволетворението у клиента и ще засилите ефекта на реклама от уста на уста.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *