thumbnailimage.img.jpg.743a30a1aa801b0d53beeb1b890addec

Рекордни инвестиции в зелена енергия


През 2015 г. са се появили толкова много нови източници на слънчева, вятърна и хидроенергия, че това е най-бързото разрастване на зелената енергия досега, сочи проучване, цитирано от BBC. Инвестициите във възобновяеми източници на енергия са били над двойно повече от парите, похарчени за нови електроцентрали с въглища или газ. Въпреки че през 2015 ч. е имало спад в цените на традиционните горива, стойността на зелената енергия също е намаляла, са установили авторите на доклада.

Докладът за световния статус на възобновяемите енергийни източници посочва също, че за първи път развиващите се икономики са харчили повече от богатите страни за зелена енергия и развитието й. Китай, САЩ, Япония, Великобритания и Индия са страните, добавили най-много мегавати от възобновяеми източници към енергийната си система.

Световните инвестиции в създаването на електричество, което не вреди на околната среда, се повишаваше за последните няколко години и през 2015 г. достига върхова точка. Освен това, в момента над 8 милиона души по целия свят работят в сектора на зелената енергия, допълва текстът.

 

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *